kleurentherapy goud aurum colloidale

 Begin
Wat is CG
Gebruik
Bereiding
CG en DNA
CG en de Farao's
Links
E-mail
CG bestellen
Nieuwsbrief

Wat is Colloïdaal goud? (Aurum colloïdale)

Colloïdaal Goud
Colloïdaal Goud is een vloeibare suspensie bestaande uit microscopische elektrisch geladen goud deeltjes (Goud ionen) in gedistilleerd water. Deze elektrisch geladen gouddeeltjes kunnen in water blijven "zweven" zonder kunstmatige toevoegingen of stabilisatoren.

Goud komt als sporenelement algemeen voor in de bouwstenen van het menselijk lichaam. Het komt vooral voor in de hersenen maar over fysiologische werking van goud is wetenschappelijk weinig bekend.

Goud komt als zuiver metaal in de natuur voor. Het symbool is afkomstig van het Latijnse woord Aurum, dat lichten of glazen betekent. Goud is het 74ste element in de lijst van meest voorkomende elementen op aarde. Colloïdaal Goud is niet zo zeer een bacterie doder als wel een belangrijke mentale, weerstand en immuunsysteem versterker.

Colloïdaal Goud is vrij moeilijk te maken in vergelijking met Colloïdaal Zilver. Het toepassingsgebied is anders dan bij zilver, waarbij het dan vooral gaat om spier- en reumaklachten, de weerstand en aandoeningen van het zenuwstelsel

Volgens Dr. Gary Smith en Dr. Farber onmisbaar vooral bij psychische problemen. Goud verhoogt het IQ blijkt uit onderzoek en kan in vele gevallen pijn en andere ongemakken verlichten. Eetlustopwekkend zijn bij gebrek aan eetlust en volgens Dr. Nilo Cairo en Dr. A. Brinckmann de voornaamste remedie tegen zwaarlijvigheid. (bron Materie Medica). De Chinezen gebruiken al eeuwen lang gouden munten die meegekookt worden in de rijst en groenten om sporen van goud binnen te krijgen. Collo´daal goud stuurt het mechanisme van de lichaamswarmte en heeft een positief effect bij rillingen, opvliegers en nachtelijk zweten.

Michael Faraday de beroemde Engelse scheikundige maakte in 1857 voor het eerst zuiver collo´daal goud.
Paracelcus kende het gebruik van goud al tegen syfilis en lepra. In de tweede helft van de jaren 1800 kwam het gebruik van goud bij de bestrijding van syfilis weer in de mode. In de oudheid werd goud in poedervorm gebruikt tegen melancholie en hartaandoeningen een indicatie die ruim 100 jaar geleden door de homeopathie weer opgepakt is en een belangrijke toepassing is geworden.

In de jaren 1930 werd goud door de reguliere geneeskunde weer toegepast in de tuberculose-therapie in een poging de tuberkelbacillen te bestrijden. Verder werd het weer ingezet bij chronische gewrichtsontsteking, lupes erythematodes, psoriasis, lepra en syfilis. De uitwerking van goud wordt niet zo zeer gezien als een bacterie-doder maar meer als een activator van het reticulo-endotheliale systeem (afweersteem) net als door andere metaalkatalysatoren zoals ijzer, koper.

In de school van de klassieke homeopathie is uitgebreid onderzoek geweest over de uitwerking van goud op ons lichaam.

Goud heeft een uitgesproken werking op het centrale zenuwstelsel, bindweefsel, beenderen, ogen, hart en bloedvaten, klieren en baarmoeder.
Het aderlijke vaatsysteem is een speciaal aangrijpingspunt van goud. De typische mens dat bij goud past heeft last van algemene congestie (stuwing) van bloed vooral naar het hoofd, hij heeft een rood hoofd en hoge bloeddruk en aanleg voor een hersenbloeding.

De goudpatiŰnt is zwaar op de hand, heeft een vermoeide gang en houding en heeft psychisch last van woede, soms hevige angst en zelfmoordverlangens. Hoewel je het in eeste instantie niet zou verwachten heeft deze vermoeide patiŰnt meestal een zachte weke gemakkelijk samendrukbare polsslag.
Goud wordt gebruikt bij chronische gewrichtsreuma, artrose en osteochondrose.

Het gebruik van goud bij klierziektes(scrofulose) en ziektes van de geslachtsorganen is erg oud en is opnieuw door de klassieke homeopathie ingevoerd waarbij het goud ook regelmatig bij myoom van de baarmoeder wordt gebruikt. Goud met verstand van zaken gebruikt is een prachtig middel en vaak van onschatbare waarde bij mensen met zelfmoordneigingen (hoge verdunning Aurum metallicum D200)

De vroeger bekende homeopathische arts Von Stiegele uit de oude Duitse school gebruikte o.a. Aurum Colloïdale bij aandoeningen van hart en bloedsomloop.

Colloïdaal Goud (Aurum Colloïdale).
In de USA is colloïdaal goud (mineraal), net als colloïdaal zilver een gewild middel geworden, vrij op de markt te verkrijgen en goedgekeurd door de FDA.
Colloïdaal goud wordt ingezet bij veel mentale, psychische en lichamelijk ongemakken en problemen. Meldingen uit de literatuur en publicaties geven aan dat collo´daal goud breed inzetbaar is en eigenlijk onmisbaar is in de dagelijkse mineralen opname.

Met ingang van 1 januari 2002 is Aurum Colloïdale D4 (voorzover ons bekend) niet meer te koop bij de Nederlandse apotheek.

Colloïdaal Goud is géén geneesmiddel of wondermiddel en het wordt hier dan ook niet als zodanig aangeboden. Als U ziek bent moet U een huisarts raadplegen.Wat is CG? | Gebruik | CG en DNA | E-mail | CG en de Farao's | Product info | Bestellen | Links  
Copyright© 2003-2004-2005-2006 colloidaalgoud.nl - Websiteontwerp: Freelance Systeembeheer - Hosting: ggh